Vizsgamunkák 2009 – Kerámia

Bakos Zsuzsanna, Balogh Zsuzsanna Franciska, Bodnár Erika, Tóth Boglárka, Tóth Gyöngyi, Venter Nikolett

 

Bakos Zsuzsanna

Kávéskészlet: magastüzű, félporcelán
A vizsgamunka feladataként a kávé kínáláshoz tartozó tárgyakat terveztem és kiviteleztem. A feladatot az organikus tervezés szemléletében közelítettem meg, tiszta formákat kerestem. A készlet megvalósításakor fontos célnak éreztem, hogy a tárgy látványértéket sugározzon, a tárgyak és ember közti kapcsolatban a harmónia megteremtődjön.

 

Balogh Zsuzsanna Franciska

Reprezentatív tárgy-együttes: mázas, samottos agyag
Vizsgafeladatomnak egy reprezentatív és értékközvetítő szereppel bíró tárgy-együttes megvalósítását választottam. Számomra ez adott igazán szabad kezet ahhoz, hogy olyan tárgyakat hozzak létre, amelyekben megjeleníthetem kreativitásomat, és megvalósíthatom a saját elképzeléseimet. Elkészített tárgyaim egy mai nő egyedi miliőjének kiegészítői lehetnek, funkcionalitásában, dekorativitásában örömét lelheti a hétköznapokban is. Mindvégig nagyon fontos volt számomra az egyediség, és a formai különlegesség. Vizsgatárgyaim: egy tükörkeret, egy ékszeres doboz, egy potpourris tál, egy mécses tartó és két kötetlen funkciójú dísztál.

 

Bodnár Erika

Vázák és dísztálak:
A vizsgafeladatom készítése során fontosnak tartottam a reprezentatív tárgy-együttes különböző környezetbe való beilleszthetőségét. Régóta vonz a lakberendezés, hogy miképpen tegyük szebbé, esztétikusabbá otthonunkat, melyhez nélkülözhetetlenek a kiegészítőtárgyak, kellékek és dísztárgyak.A tárgy-együttesem célközönsége elsősorban fiatalokból áll, illetve azokból, akik nyitottak az új formavilágra.

 

Tóth Boglárka

Reprezentatív tárgy-együttes:
A vizsgamunkám darabjait a keleti, főleg japán kultúrkör stílusa és növényei határozták meg. Munkáimat a japán kertművészet két legfontosabb növénye köré építettem, mely nem más, mint a bonsai és a bambusz. A tárgyak formavilágát viszont a modern, nyugati lakberendezés letisztult formái ihlették.

 

Tóth Gyöngyi

Csokoládés fonduekészlet:
Vizsgafeladatom témája egy funkcionális tárgy együttes, mely csokoládés desszert fogyasztására készült. Formájában és díszítési technikájában ezen túl, egy asztalon elhelyezve az edények és tálak dekoratív kompozíciós egységét is szerettem volna létrehozni.

 

Venter Nikolett

Kávéskészlet: magastüzű kerámia
Egy olyan készletet szerettem volna megvalósítani, amely alkalmazkodik a mindennapok étkezési szokásaihoz, illetve étel vagy ital kínálására is egyaránt alkalmas. Ezeken felül nagy hangsúlyt fektettem arra,hogy a tárgyak funkcionális szerepükön túl esztétikai és szellemi értéket is közvetítsenek, valamint tükrözzék a stílusomat és a látásmódomat.