Vizsgamunkák 2009 – Fotó

Bereczky Melinda, Jámbor Zsófia, Kelemen Dorottya, Kovács László, Lakatos Sára, Tasi Gábor, Vatai Flóra Zsuzsanna, Végh Márton

 

Bereczky Melinda

Kinagyított képemben és portfóliómban a divatfotótól a stage fotón keresztül a kísérleti fotográfiáig szerettem volna bemutatni azokat a gyakorlati, elméleti és technikai alapokat, amit a képzés során tanultam meg. Reményeim szerint portfólióm számot ad arról, hogy mennyire sajátítottam el ezeket az ismereteket.

 

Jámbor Zsófia

Esőerdő:
Érdekel a felhalmozás, amit egy értelmetlen, öncélú tevékenységnek tartok. Vegyük példának a rengeteg papírhulladékot, amivel esőerdőket írtunk ki. A céltalan felhalmozást összekötöttem egy gyerekkori élményemmel, az origamival. A papírmadarak mennyiségével érzékeltettem a szennyezés destruktív folyamatát, de a papírból létrehoztam valamit, és tulajdonképpen visszajuttattam a természetbe, ahonnan származik.

 

Kelemen Dorottya

Munkáimban a divat- és reklámfotó világa jelenik meg, melyekben színvilág és a különböző beállítások mind egyedi hangulatot hoznak létre. Minden egyes kép digitálisan átdolgozott. A digitális technológia jelenti a fotográfia végtelen sokszínűségét számomra, amivel folyamatosan lépést kell tartani.

 

Kovács László

Képeim és portfólióm a divat és reklám világát mutatja be, saját megítélésem szerint, hozzám közelálló személyek fotóival, egyszerű és bonyolult kompozíciókkal, színes külsővel. A designnal próbálom visszaadni a régebbi idők hangulatát, de mindenképp a mai modern divat és reklámfotózást szeretném vele bemutatni.

 

Lakatos Sára

A képeken cukormázzal végigkent öröm, színes lét látható, azon felül állatok, játék a depresszióval, konstruktivista törekvések, zene és angyalok. Ezek az emberi lét legfőbb törekvései a boldogságra és arra, hogy szükségleteiket kielégítsék?

 

Tasi Gábor

Nálam a fényképezőgép eszköz. Eszköz arra, hogy megtaláljam a helyes kommunikációs csatornát az általam fotografált ember vagy fiktív személy és a célközönség között. Miután rájön a fotós, az évek elteltével milyen lehetőségeket is tár elé a fotográfia, megpróbál egy saját, autonóm látás- és kifejezésmódot kialakítani magának.

 

Vatai Flóra Zsuzsanna

A portfóliómban törekedtem egy koncepciót létrehozni, amivel tematikát teremthetek. A könyv képei a két év alatt elkészültekből, de főként az utolsó félévben fotózottakból lettek kiválogatva. A plakátot a vizsgakönyvemből választottam ki. Ezt a munkát még év elején szerkesztettem össze, több fotóm összeillesztésének eredményeképpen. Úgy érzem, ez az egész a lelkem egy kis részének képi megjelenítése, egy kis darabka, „ízelítő” belőlem.

 

Végh Márton

Vizsgakönyvem az emberábrázolással való próbálkozásaimat mutatja be. Az iskolában eltöltött idő alatt sokat változott a látásmódom és a fényképezéshez való hozzáállásom. A kiállított képeimen egy (számomra is) „új énem” ismerhető meg.