Vizsgamunkák 2008 – Fotó

Gáll Marianna, Harangi Zsuzsanna, Jurás Ákos, Major Tamás, Póti Mária, Tikász Áron Bence, Váczi Lilla Éva, Vékony Dorottya

 

Gáll Marianna

Ez a kép a zeleméri templomromnál készült; Szentiván éjjelén, a nyári napfodulón. Az év leghosszabb világosság nappalát virrasztással és tűzgyújtással ünnepeljük.

 

Harangi Zsuzsanna

Ezeket a portékat egy hirtelen ötlettől vezérelve készítettem, poénból. Ezzel egy kis komolytalanságot akartam belevinni az emberek életébe, hiszen nem árt a vidám színfolt a mai elszürkült világban.

 

Jurás Ákos

Ez a kép a Vízió című fotósorozatom egyik darabja, amely a saját látomásaimat és érzésvilágomat fejezi ki.A képen uralkodó szimmetria fokozza a formai feszültséget. Ehhez elengedhetetlen volt az művészi akt ábrázolás.

 

Major Tamás

A képeim egy IDEGEN városi kalandját mutatják be, melyet változó reakciók követtek!

 

Póti Mária

Számomra a legnagyobb kihívás a fotózás terén a sportfotó, illetve azon belül az extrém sportot űzők legjobb pillanatainak megörökítése. A legjobb képek nemcsak az én tetszésemen alapulnak, hanem a képek szereplői is beleszólnak, mennyire pontosan és időben elkapott egy trükk. Így duplán oda kell figyelnem a pontosságra és a kreativitásra. Sportfotóim közül ezekre vagyok legbüszkébb.

 

Tikász Áron Bence

A biológiai hardver struktúrájának vizsgálata volt a projekt célja.
A portré Szolnoki István munkája.

 

Váczi Lilla Éva

A koncepcióm egy Macintosh egér reklámfotójának elkészítése volt. A megvilágításban és a kompozíciós elrendezésben az egyszerűségre és a letisztultságra törekedtem, kiemelve a modern formatervezés hűvös eleganciáját. A tárgy tökéletes, precíz kivitele az évtizedes megbízható minőségről és szakértelemről árulkodik.

 

Vékony Dorottya

“Elevennek, forrónak, titokzatosnak, ököl nagyságúnak álmodta, ahogy egy még arctalan és nem nélküli embertest félhomályában formálódott: tizennégy fénylő éjen át aprólékos szerelemmel álmodott róla. Minden éjszaka nagyobb bizonyossággal érzékelte. Nem érintette meg: csak szemtanú volt, megfigyelte, és talán tekintetével igazított rajta. Minden távolságból, minden szögből átélte és érzékelte.”
/Jorge Luis Borges: Körkörös romok/