Tavaszi Fesztivál 2012

Tavaszi Fesztivál – a Tavaszi Tárlattal indul a többhetes programsorozat

Megnyílt a XXI. Tavaszi Tárlat a Kölcsey Központban. Az idei rendezvényen csaknem 50 alkotó munkáit láthatja a közönség. A tárlattal egyben a Tavaszi Fesztivál is kezdetét vette. Április 11-ig számtalan rendezvénnyel várják a látogatókat.

tavaszitarlat0310.jpg

Komlódi Judit Monológok című táblasorozata egyike azoknak a műveknek, ami elnyerte a zsűri tetszését. A festőművész mellett további 7 alkotó vehetett át kitüntetést munkájáért a XXI. Tavaszi Tárlat vasárnapi megnyitóján. Durucskó Zsolt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium díját kapta meg. A grafikusművész szerint komoly rangja van ennek az elismerésnek.

– Azt gondolom, hogy Debrecenben elég erős a művészeti élet, sok képző- és iparművész alkot a városunkban, így mindenképpen nagy dolog már csak ez is, és az, hogy Debrecennek Őszi, Tavaszi és Nyári Tárlata is van – vélekedett Durucskó Zsolt grafikusművész.

A tárlat megnyitóján Halász János államtitkár elmondta: Debrecenben a kultúra mindig otthonra talál.

– A kultúra is úgy van Debrecennel, mint ahogy mi az otthonunkkal. Szeret ott időzni, szereti, hogy ha kényeztetik, szereti, ha jó szavakat kap, szereti, ha sok ismerőse, barátja van, akivel találkozik, és örömmel hajtja a fejét álomra az otthonában – mondta el Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára.

Az idei tárlaton 47 művész több mint 70 alkotását láthatja a közönség a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében. Újdonság, hogy most először a zsűritagok munkáiból is kiállítások nyíltak a városban.

– Három magángaléria is bekapcsolódott a kiállítások sorába, és a zsűri 3 tagjának: Aknay Jánosnak, Györfi Sándornak és Balanyi Károlynak a munkái is megjelennek – sorolta Somogyi Béla alpolgármester.

A tárlat megnyitásával a Tavaszi Fesztivál is kezdetét vette. Máról egy hónapon át számtalan kulturális program várja a közönséget városszerte.

Forrás: Dehir.hu
 

DehirMegnyílt a XXI. Tavaszi Tárlat a Kölcsey Központban

 

Diákok tervezték idén a Tavaszi Fesztivál arculatát

A madarakkal díszített kompozíciók mától a város négy pontján hirdetik a vasárnap kezdődő rendezvénysorozatot.
A négy darabból álló palánkot először a Kölcsey Központ előtt állították fel, péntek délelőtt. Az alapmotívumot Csuka Gabriella, a Medgyessy Ferenc Gimnázium tanulója tervezte meg.

A további munkában még 20 díszlet- és jelmeztervező, valamint kép és grafika szakos diák vett részt az iskolából, tanáraik Komódi Judit és László János irányításával. Összesen négy kompozíció készült, a Kölcsey Központ mellett a Simonffy utcán, az Új Városházánál, valamint a Piac utcai sétálóövezetben is láthatnak egy-egy darabot a járókelők.

Forrás: Dehir.hu