Meghívó sajtótájékoztatóra a Holló László emlékév alkalmából

Sajtótájékoztató ideje: 2012-03-06 (kedd) 10. óra
helye: Holló László Emlékmúzeum
4031 Debrecen, Holló L. sétány 06.

A sajtótájékoztatón megszólalnak:

Szentei Tamás
DMJV kulturális osztályának vezetője

Dr. Cs. Tóth János
a Főnix Rendezvényszervező kht. ügyvezetője

Dr. Ujváry Zoltán Professzor Emeritus
a festő fogadott unokája,
a festő hagyatékénak gondozója

Fekete József
a Medgyessy Ferenc Gimnázium és
Művészeti szakközépiskola Igazgatója,
a Holló László Emlékmúzeum gondozója

Sajtótájékoztató témája:
Az idén ünnepeljük Holló László Munkácsy díjas festőművész születésének 125. évfordulóját, ebből az alkalomból az örökösök (Holló Lászlóné Maksa Olga a festő özvegye és Ujváry Zoltán a festő hagyatékának gondozója) valamint Debrecen Megyei Jogú Város is rendezvényekkel készül ebből a jubileumi alkalomból. Az emlékévet a festő születésének a napján hirdeti meg a város alpolgármestere. 

Az örökösök által szervezett programokat Dr. Ujváry Zoltán ismerteti, míg a Város által szervezett programokkal kapcsolatos részletekről Szentei tamás és Dr. Cs. Tóth János számol be. (Bozsó- Holló Kecskemét-Debrecen közös rendezésű kiállításon, amely a Debreceni Művelődési Központban augusztus 17 és szeptember 7.-e között látható- a város művészetét Holló László festményei képviselik a közös tárlatokon, Debrecen MJV októberben a Bényi Árpád teremben emlékkiállítással készül a festő tiszteletére a tárlat október 10-november 11 között lesz látható, így kapcsolódik Debrecen az országosan megrendezésre kerülő festészet napja sorozathoz).

A Holló László Emlékmúzeum megújulásáról Fekete József igazgató tart tájékoztatást.

A sajtótájékoztató résztvevői válaszolnak az újságírók témával kapcsolatos kérdéseire, majd alkalom nyílhat interjúk készítésére is.

A sajtótájékoztató után emlékkoszorúzást tartunk a sétányon és a kertben álló szobroknál, azt követően a Holló László díjak ünnepélyes átadására kerül sor az emlékmúzeumban, a jubileumi év alkalmából 3 díjat és egy díszoklevelet adnak ki az alapítók.

Debrecen, 2012. 02. 29.

Fekete József

hollo2012_0