A díszletesek megszépítették a Nagytemplomot körülvevő fapalánkokat

A mai napon elkészültek iskolánk Díszlet- és jelmeztervező szakán tanuló diákjai a Nagytemplom körül felállított OSB-lapok művészi lefestésével.

A csapatot Komlódi Judit festőművész tanáruk vezette.
Résztvevő tanulók: Dobos Judit, Fehér Anna, Hamecz Annamária, Nagy Marianna és Tóth Hajnalka.
Segítőik voltak: Dobos János, Dobos Jánosné, Fábián Marianna és Major Anita.

Az alábbiakban megtekinthetőek a témával kapcsolatos sajtómegjelenések és a folyamatról készült képek is.

Dehir.hu – Legális falfirka

Kétszáz évvel ezelőtt élt diákok és híres idézetek elevenednek meg Kossuth téren. A Romkert felújítása miatt fapalánkok veszik körül a Nagytemplom mögötti területet. Ezt díszítik most festményekkel a Medgyessy Gimnázium diákjai, így a Virágkarnevál idején nem csúfítják el az OSB lapok a főtér környékét.

Készül egy 200 éve élt debreceni diák kalapja a Kossuth téren. A Medgyessy Gimnázium tanulói és tanárai a Romkertet takaró 28 OSB lapra, híres debreceni emberek idézeteit és az 1800 évek korabeli viseleteit festik.

– Egészen szeptember közepéig itt lesz a főtéren. A képeken a Református Kollégium diákjai és a régi viseleteik láthatók – mondta el Hamecz Annamária.

Az egyedi falfelülettel elégedettek az alkotók. A képekkel az a céljuk, hogy a Romkert építési munkálatait takaró palánkok a közelgő Virágkarnevál idején ne csúfítsák el a Nagytemplom mögötti területet.

– A fő cél az az volt, hogy a rekonstrukciós munkákat eltakaró OSB lapok ne álljanak itt csupaszon. Egyúttal ezzel összekötjük a Nagytemplom és a Református Kollégium közötti részt – magyarázta Komlódi Judit művészeti vezető.

Így mintegy 150 négyzetméter felületre festenek színes alakokat és idézeteket. A készülő alkotások a járókelők és turisták kíváncsiságát is felkeltették.

– Ne egy ilyen sivár valami legyen itt, feltételezem azért, de jó ötlet, és szép. Ügyesek a diákok – vélekedik Szabó Tamás.

A festményeken a következő két hétben naponta nyolcan dolgoznak majd. Az elkészült alkotások akkor is megmaradnak, amikor a Romkert elkészül. Az OSB lapokat a tervek szerint októbertől a város több pontján is kiállítják.

Forrás: Dehír.hu
 

Haon.hu – Falfestés Debrecen belvárosában

A Nagytemplomot (a rekonstrukciós munkálatok miatt) ideiglenesen körülvevő falat festik a Medgyessy Ferenc Gimnázium tanulói. Komlódi Judit, a diákcsapat oktató-vezetője a haon.hu-nak elmondta, a Debreceni Református Kollégium egykori diákjainak képmása valamint Debrecenhez köthető, híres emberektől származó idézetek kerülnek a pozdorja lapokra.

Így Ady Endre és Szabó Magda szavai is díszítik majd a zománccal már előre lealapozott farostlemezekre. A mű a jövő hétre készül el valószínűleg. A diákok alkotása a Virágkarneválnak is egyedi hátteret kölcsönöz majd. A festményeket a Nagytemplom felújításának végéig, körül-belül szeptemberig tekinthetik meg a Kossuth tér járókelői.

Forrás: Haon.hu
 

Haon.hu – Hihetetlen művészet a Nagytemplomnál

A Nagytemplom előtti farostlemezek, melyek a templom rekonstrukciós munkálatai alatt vannak felállítva, új köntöst kapnak. A Medgyessy Ferenc Gimnázium diákjai festik fel a Református Kollégium egykori diákjainak képét.

Felállítottuk halszemoptikás kameránkat, hogy rögzítsük, hogyan is haladnak az alkotással a művész-ifjak. Egy órát belesűrítettünk néhány percbe.

Forrás: Haon.hu
 

Képek

 

Videók

 


Források:

 
Iskolánk galériája

 
A Haon.hu által készített képek